Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Млечна топеница с катък и извара

Млечна топеница с катък и извара

Млечна топеница с катък и извара
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
18/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • катък - 300 г
  • извара - 500 г
  • майонеза - 200 г
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • орехи - 100 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете катъка и изварата. Добавете майонезата. Разбъркайте до хомогенност.

Настържете на много фино ренде киселите краставички. Ако нямате такова, може да ги нарежете на дребно.

Смелете ореховите ядки в блендер. Пресовайте скилидките чесън.

Смесете всички съставки и разбъркайте разядката. Ако е необходимо, овкусете със сол.

Сервирайте млечната топеница с катък и извара с хрупкави препечени филийки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: