Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Топеница с домати и извара

Топеница с домати и извара

Топеница с домати и извара
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Понякога ни се иска нещо бързо, вкусно и простичко - като топеницата с домати и извара"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • извара - 200 г
  • маслини - 8 бр. без костилки (черни)
  • цедено мляко - 3 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно. Загряваме олиото в тенджера и сипваме доматите. Запържваме ги до изпаряване на течността.

Счукваме чесъна и го добавяме. Разбъркваме и добавяме изварата. Готвим разядката още 1-2 минути и отместваме от котлона.

Посоляваме, добавяме черния пипер, цеденото мляко и нарязаните на дребно маслини.

Отново разбъркваме и сипваме топеницата в дълбоки чинии. Поръсваме с нарязан копър и сервираме.

Топеницата с домати и извара е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: