Бунюелос от броколи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бунюелос от броколи
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Експериментираме с испанската кухня, защото можем да си го позволим - и също затова ви представяме Бунюелос от броколи"

Необходими Продукти

  • броколи - 200 г (само розичките)
  • лук - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 2 щипки или на вкус
  • прясно мляко - 100 мл
  • сирене - 100 г (бяло саламурено или синьо сирене)
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бунюелос представляват бухтички, които се приготвят традиционно от брашно, яйца, мляко и набухвател, като често в тях присъстват добавки от различни зеленчуци или плодове, в зависимост дали се приготвят в сладък или солен вариант.

Изключително популярни са в испанската кухня като най- обичайните са тези от тиква, които се правят по великденските празници.

В тази рецепта предлагам солен вариант на бунюелос от броколи. Те могат да бъдат поднесени като зеленчуково ястие, предястие или мезе, и са много вкусни и интересни.

Ето и как да си ги направите:

Накълцайте лука и чесъна и ги запържете в зехтина на умерен огън за 5 минути.

През това време си измийте розичките от броколи и ги пуснете да се смелят в блендер на средни обороти - да станат на гранули, а не на паста.

Сложете броколите при лука и запържете и тях за още 5 минути при непрестанно бъркане. Дръпнете от огъня и оставете леко да изстинат.

Разбийте яйцата със солта и ги смесете с млякото, натрошено сирене и брашното с бакпулвера и подправките.

Сипете сместа при зеленчуците и разбъркайте.

Загрейте олио в дълбок тиган и изпържете бунюелосите, като пускате вътре по лъжица от сместа и обръщате, щом станат златисти.

Изваждайте върху кухненска хартия, за да попие мазнината и след това поднесете.

Когато ги сервирате, е много подходящо да ги акомпанирате с млечен йогурт сос, чеснов сос или сос от сирена (например, ако в тях има синьо сирене, сосът също може да съдържа синьо сирене).

Хапвайте с наслада и удоволствие тези чудесни зеленчукови бунюелос /кюфтенца/.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: