Бунюелос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Бунюелос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • вода - 250 мл
  • брашно - 115 г
  • яйца - 2 бр. + 1 жълтък
  • горчица - 1/2 ч.л. дижонска
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сирене - 50 г чедър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 220 градуса. В тиган слагате маслото и солта, след което добавяте водата. Сместа трябва да заври, а през това време пресявате брашното върху парче хартия за печене.

След това го изсипете в сместа в тигана и разбъркайте добре с дървена лъжица, докато се получи гъста смес и стените на тигана са чисти. Вече може да махнете тигана от котлона.

Постепенно добавете и разбитите яйце и жълтъка, а след това и горчицата, пипера и сиренето към готовата смес. От нея с помощта на лъжица оформете кюфтенца, които може да изпържите в обилно количество мазнина.

По желание може и да ги изпечете. Подредете ги върху хартията за печене и запечете за 10 минути.

След това намалете фурната на 180 градуса и печете още 15 минути, докато станат кафяви. Можете да ги поднесете топли или студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: