Толумбички без пържене

Толумбички без пържене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
40
"Толумбичките са невероятни и без да се пържат - стига да ги приготвите по тази рецепта, разбира се"

Необходими Продукти

  • вода - 2 в.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • краве масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 1/2 в.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • грис - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • за сиропа
  • вода - 2 в.ч.
  • захар - 2 в.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • още
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тенджера на котлона с водата, солта, захарта и кравето масло. Изчакайте да заври и махнете.

Добавете брашното на малки количества и при непрекъснато бъркане. Добавете яйцата едно по едно до пълно усвояване.

Сложете гриса и нишестето. Разбъркайте добре.

Шприцовайте толумбичките в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние. Печете в загрята фурна на 170 градуса до готовност. Извадете и охладете.

В касерола загрейте водата и захарта. Махнете от котлона и добавете лимоновия сок.

Изчакайте да се охлади напълно и потопете готовите печени толумбички да се напоят.

Извадете с решетъчна лъжица.

Разбийте сметаната с миксер до меки връхчета. Шприцовайте розички в подходяща чиния, а отгоре сложете толумбите.

Поръсете с какао и сервирайте тулумбички без пържене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: