Начин на приготвяне
Сложете тенджера на котлона с водата, солта, захарта и кравето масло. Изчакайте да заври и махнете.
Добавете брашното на малки количества и при непрекъснато бъркане. Добавете яйцата едно по едно до пълно усвояване.
Сложете гриса и нишестето. Разбъркайте добре.
Шприцовайте толумбичките в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние. Печете в загрята фурна на 170 градуса до готовност. Извадете и охладете.
В касерола загрейте водата и захарта. Махнете от котлона и добавете лимоновия сок.
Изчакайте да се охлади напълно и потопете готовите печени толумбички да се напоят.
Извадете с решетъчна лъжица.
Разбийте сметаната с миксер до меки връхчета. Шприцовайте розички в подходяща чиния, а отгоре сложете толумбите.
Поръсете с какао и сервирайте тулумбички без пържене.