Начин на приготвяне
В купа пресявате брашното, добавяте бакпулвера в него и разбъркайте. В тенджера налейте водата и олиото, прибавете солта и захарта, поставете я на силен огън да заври.
След като заври, добавяте смесените брашно и бакпулвер, бъркате бързо и енергично с лъжица, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Отстранявате тенджерата от котлона и оставяте тестото да се охлади.
Добавяте яйцата едно по едно към него, при непрекъснато бъркане, докато получите еднородно тесто. Готовото тесто поставете в пош с подходящ шприц накрайник и шприцовате толумбичките върху тава, постлана с хартия за печене.
Размерът на толумбичките е по ваш избор. Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса до желания от вас загар.
Докато се пекат, си пригответе сиропа. За целта смесете всички продукти за него в тенджера, поставете я на силен огън. След като сиропът заври, залейте изпечените, още топли толумби с горещия сироп.
Оставете ги да се охладят и попият сиропа при покрит с капак или алуминиево фолио съд.
Печените толумбички са готови.