Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Кашкавалки с чедър и царевица

Кашкавалки с чедър и царевица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кашкавалки с чедър и царевица
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
38 мин.
Порции
16
"Това са модифицирани кашкавалки - с чедър и царевица, и пак са много вкусни"

Необходими Продукти

  • чедър - 150 г
  • прясно мляко - 250 г
  • лимонов сок - 10 мл прясно изцеден
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • царевица - 140 г от консерва, отцедена
  • шунка - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето чедър се настъргва или смиламе. Смилате и добре отцедените царевични зрънца, като целта не е да стават на каша, а на малки парченца. Шунката също се нарязва на дребно.

Прясното мляко се разбърква със лимоновия сок и се оставя да се пресече.

Брашното се пресява в купа и се смесва с бакпулвера и солта. Към него се добавя студеното масло на парченца и се втрива с пръсти. Малко по малко се налива пресеченото мляко и се забърква тесто.

Към тестото се добавят царевицата, чедърът и шунката и хубаво се омесва или бърка с миксер с подходящи приставки, защото е меко и по-лепкаво. Бъркането не трябва да е продължително, за да не се деактивира набухвателя.

В тава, застлана с хартия за печене, се слагат по пълна лъжица от сместа и се заглаждат в кръгла форма на малки питки. За да не лепне тестото по лъжицата, е добре тя да се навлажнява леко.

Оставя се на разстояние между кашкавалките и се използват две тави, тъй като в една няма да се поберат.

Изпичат се кашкавалки с чедър и царевица за 15-20 минути в загрята на 190 градуса фурна и се поднасят топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: