Начин на приготвяне
Сиренето чедър се настъргва или смиламе. Смилате и добре отцедените царевични зрънца, като целта не е да стават на каша, а на малки парченца. Шунката също се нарязва на дребно.
Прясното мляко се разбърква със лимоновия сок и се оставя да се пресече.
Брашното се пресява в купа и се смесва с бакпулвера и солта. Към него се добавя студеното масло на парченца и се втрива с пръсти. Малко по малко се налива пресеченото мляко и се забърква тесто.
Към тестото се добавят царевицата, чедърът и шунката и хубаво се омесва или бърка с миксер с подходящи приставки, защото е меко и по-лепкаво. Бъркането не трябва да е продължително, за да не се деактивира набухвателя.
В тава, застлана с хартия за печене, се слагат по пълна лъжица от сместа и се заглаждат в кръгла форма на малки питки. За да не лепне тестото по лъжицата, е добре тя да се навлажнява леко.
Оставя се на разстояние между кашкавалките и се използват две тави, тъй като в една няма да се поберат.
Изпичат се кашкавалки с чедър и царевица за 15-20 минути в загрята на 190 градуса фурна и се поднасят топли.
Добър апетит!