Царевица с чушки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Зеленчукова вкусотия за нула време, а вие ще решите дали ще я хапнете така или с гарнитура от шишчета"

Необходими Продукти

  • царевица - 100 г от консерва
  • чушки - 3 бр. зелени
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 бр
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • бяло вино - 125 мл
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките и нарязваме на дребно. В тенджера сгорещяваме зехтина и в него изпържваме ситно нарязаните чушки, лук и чесън.

Когато станат златисти, заливаме с виното и оставяме да се задушават под капак за около 20 минути, като често разбъркваме.

Когато сосът изври, прибавяме царевицата и оставяме да се задуши, като бъркаме често. Сваляме от котлона и подправяме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: