Начин на приготвяне
Това са кюфтета от магданоз. Не съм сложила яйце, защото постя, но Вие може да го добавите. Тези вкусни постни кюфтенца се приготвят за минутки и определено си заслужават.
А ето и начина, по който ги направих. Блиндирах магданоза, който предварително измих добре (включително и дръжките), лука и чесъна. Изсипах ги в купа, овкусих със сол и черен пипер, добавих мъничко червен пипер и олиото. Разбърках добре и малко по малко добавих брашното.
Оставих си мъничко от брашното в купичка и след като оформих вегетариански кюфтенца, ги овалях в останалото брашно.
Изпържих няколко кюфтенца за проба и без да ги овалвам допълнително в брашно. Получиха се добре и не се разпаднаха. Приличат малко на фалафели.
Пържих на среден огън в мазнина.
Хапнах с голямо удоволствие като към тях си направих и една салата от краставици и домат. Ако не постите, може да си направите сосче от кисело мляко или заквасена сметана, чесън и копър .
Тези уникални магданозени кюфтенца са много вкусни и определено си заслужават. Към магданоза може да добавите копър, кориандър, праз лук, зелен лук... Всичко е въпрос на вкус и предпочитание.
Ако искате да са още по - здравословни, си ги направете на фурна. В тава сложете хартия за печене, наредете кюфтенцата и изпечете на средна температура (180 градуса).
Ако искате коричката на здравословните кюфтета да е по - хрупкава, оваляйте ги в галета или в корнфлейкс.