Начин на приготвяне
Отстраняват се по-дебелите дръжчици, измива се добре и се нарязва на много ситно.
Добавят се натрошеното сирене, едно яйце и черен пипер. Може да се посоли леко, ако сиренето е много обезсолено, но най-добре да опитайте, за да бъде точно по ваш вкус.
Сместа се разбърква добре, гребва се от нея и се оформят малки магданозени кюфтенца.
Останалото яйце се разбива в купичка. Всяко кюфтенце се овалва леко в брашно и се заглажда, след което се потапя в яйцето и се отново се овалва, но този път в галета.
Вместо нея аз обикновено използвам смлян в блендера сух хляб. Повече ми допада като вкус.
Безмесните кюфтенца се пържат до златисто в сгорещено олио, като от време на време се обръщат с решетъчна лъжица.
Готовите се поставят върху кухненска хартия, за да се поеме излишната мазнина.
Могат да се поднесат магданозени кюфтенца със сирене с млечен сос.
Коментари