Шилешко с картофи

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Шилешко с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-6
"Не само на село готвят вкусно шилешко с картофи - направете го и вие по тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 800 г
  • картофи - 1 кг
  • лук - 3 - 4 стръка пресен
  • масло - 70 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото, нарязваме го на порции (или на кубчета) и то заливаме с 3 ч.ч. топла вода. Добавяме ситно нарязания лук, кипваме и варим на умерен огън до омекване на месото.

Обелваме картофите, нарязваме ги на колелца и ги добавяме към свареното месо. Варим за 10 минути. Прехвърляме продуктите в дълбока тава. Разпределяме маслото, овкусяваме с черен и червен пипер. Изпичаме ястието за около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Поднасяме с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
43
31
21
10
Дай твоята оценка: