Чорба с шилешко месо

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Чорба с шилешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
7
"Може да няма много продукти, но вкусът е уникален - затова гответе и хич не му мислете"

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 600 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 бр. зелена
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • фиде - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шилешкото месо се сварява в подсолена вода /1.5-2 л/ с малко зехтин. В началото се образува пяна, която трябва да се премахне. След това месото се отцежда от бульона, без той да се хвърля. Месото се нарязва на кубчета и се оставя настрана.

В друга тенджера се запържват лукът и чушките. Добавя се пилешкият бульон и надробеното месо. Слага се и фидето.

Чорбата се застройва с яйце и кисело мляко, поръсва се с магданоз, черен и червен пипер, след което се отстранява от огъня. При консумация може да се подправки с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: