Начин на приготвяне
Лукът се настъргва на ситно и се прибавя към каймата и хляба, предварително накиснат в мляко и изстискан. Прибавят се яйцето, галетата, сол и черен пипер и се разбърква добре.
От сместа се правят малки топчета, овалват се в галета и леко се запържват в масло.
Половината масло се разтопява, добавят се царевичното брашно, сол, черен пипер и къри и при непрекъснато разбъркване се прибавя млякото.
Сосът се вари до леко сгъстяване.
В гювеч, намазан с масло, се слагат топчетата от месото, заливат се със соса и се посипват с настъргания кашкавал, смесен с малко галета.
Гювечът с шилешко се слага в студена фурна и постепенно се загрява до 200 градуса. Запича се около 20 минути.
Шилешкото печено с къри се сервира топъло с гарнитура ориз.