Топеница с домати и пресен лук

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
808
4k
4k
1k
4
29/11/2020
"Какво чакате - топнете филийка в топеницата с домати и пресен лук и пожелайте добър апетит на всички"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо478
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • домати - ½ голям буркан, 370 мл смлени (домашно доматено пюре)
  • пресен лук - 1 голяма връзка зелени пера
  • магданоз - 1 шепа свеж
  • шарлан - 3 - 4 с.л. на вкус (слънчогледово масло)
  • сол - 1/3 ч.л. хималайска (на вкус)
  • черен пипер - смлян - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Топеницата приготвяме, като в купа изсипем от буркана домашно консервирани градински смлени домати - доматено пюре.

Към него прибавяме пера пресен лук, предварително измити и нарязани. Накрая овкусяваме доматената разядка с хималайска сол, смлян черен пипер и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Разбъркваме и поднасяме с пресен хляб за топене. Бърза, лесна и вкусна топеница с домати и пресен лук!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар