Златисти тиквички с панировка от печен хляб

Златисти тиквички с панировка от печен хляб

30/11/2020
"Вкусен начин за приготвяне на златисти тиквички - с панировка от хляб, звучи апетитно, нали?"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо402
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

  • тиквички - 3 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • хляб - 6 или 8 филии
  • олио - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват, измиват и нарязват в желаната от вас форма и дебелина.

Филиите хляб се пекат във фурната на 180°С при пуснат вентилатор (по възможност), без да почерняват напълно.

*Ако сърцевината на филийките ви се струва мека, можете да ги преместите в най-долната част на вашата печка. Намалявате температурата и следите да не залепват (може да използвате готварска хартия за печене).

Готовите сухи филии смилате или натрошавате с чук в подходящ плик (в зависимост от оборудването на кухнята ви и вашите предпочитания).

Получавате готови трохи - Домашни галета! :)

Приготвяте продуктите за панировка на тиквички по познатия начин и последователност (студена вода, брашно, яйца, галета).

Потапяте парчетата едно по едно във водата, след това овалвате в брашното, после яйцата и накрая галетата, като внимавате всяка част от панировката да полепва хубаво върху тиквичките и се стремите да няма наслагвания на брашно или галета, за да не изцапате олиото и да не развалите вкуса.

Сипвате мазнина по ваша преценка (според зависи съда, в който ще пържите), стига тя да покрива тиквичките.

Когато загрее достатъчно, може да пристъпите към същинската част - пърженето.

Въпреки, че панираните тиквички плуват в мазнина, е желателно да се обръщат в рамките на около 40 секунди, защото има вероятност бързо панировката да се препържи. Освен че това ще развали външния вид и вкуса на вашето ястие, препържените продукти са вредни за здравето!

Пърженето става бързо. Ето защо е хубаво да сте панирали всички парчета предварително, иначе рискувате със забавяне мазнината ви да прегори.

Ако олиото ви се струва мръсно от панировката, може да използвате решетъчна лъжица или метална цедка, за отстраните нежеланите трохи.

Пържените тиквички стават бързо. Когато получите желания златист цвят и от двете страни, ги изваждате и поставяте в съд, който е предварително постлан с хартия, която да обере излишната мазнина.

Хапват се топли и златистите тиквички с панировка от печен хляб се сервират със студен класически млечен сос или сос по ваше желание.

Приятно готвене и Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар