Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Бомбички Гюленца с панировка от хляб

Бомбички Гюленца с панировка от хляб

Бомбички Гюленца с панировка от хляб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5-6
"Оригинално хрумване за две в едно - сервирате и хляба, и кюфтето в хрупкаво гюленце!"

Необходими Продукти

  • кайма - 150 г
  • яйце - 1 бр.
  • лук - 1 /2 бр.
  • кимион
  • чубрица
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • хляб - 5 - 6 филиi
  • гарниране
  • домати
  • маслини
  • червен лук
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с нарязан ситно лук, яйцето и подправките. Оформят се малки кюфтенца, овалват се в брашно и пържим в загрято олио от всички страни.

Корите на хляба се изрязват, най-добре хлябът да е от предишния ден. Сипва се студена вода в купичка. Всяка филия без кора се потапя в студената вода и с длани се притиска да се отцеди от водата.

В средата се поставя малко пържено кюфтенце и се оформя гюленце.

Загрява се олио в тиган на слаб огън /при мен на 4 степен на котлона/ и пържим до златиста коричка.

Поднасяме хрупкавите гюленца с пресни домати, червен лук, маслини и чаша домашно вино.

Рецептата е на Соня Данова, но я направих по мой начин!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: