Начин на приготвяне
Млякото се затопля леко. В голяма купа слагаме сухата мая, а след това млякото. Завиваме купата с кърпа. След 5 минути добавяме всички останали продукти.
Поставяме прозрачно фолио върху купата и я оставяме в хладилника да престои за около 1- 2 часа. След като извадим тестото, го слагаме върху набрашнена повърхност. Поръсваме го с брашно и го разточваме внимателно в кръгла форма.
Разточва се до дебелина от около 1 см или малко повече (в зависимост с каква дебелина искате да са вашите кифлички). Тестото се нарязва на триъгълници.
В края на всеки триъгълник се поставя по 1 ч. л. сладко (може и повече, може и по- малко, това зависи от големината на триъгълниците).
Завива се на охлювче, като се почва от по-голямата страна. Приготвените кифлички се редят в намазнена тавичка, но не много близо една до друга, защото се надуват по време на печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Като тръгват да стават златисти, се изваждат и се намазват с разбито яйце. Поръсват се със захар и отново се връщат във фурната за няколко минути.
Златистите кифлички са готови.