Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с панировка

Хляб с панировка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Хляб с панировка
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
225 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • брашно - 130 г от смлени различни семена
  • панировка - 1 с.л. за кашкавал
  • зехтин
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • оцет - 1 к.л.
  • мая - 1 пакетче суха
  • вода - 340 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко вода, като към нея се добавят захарта и оцетът. Съдът се покрива и се оставя на топло за 5-10 минути.

Контейнерът, в който ще се пече хлябът, се намаслява и вътре се налива останалото количество вода.

Изсипват се двата вида брашно, солта и накрая сместа с маята.

Хлебопекарната се затваря и се включва на режим за пълнозърнест хляб.

Когато месенето на тестото приключи и започне печенето, тестото се поръсва с панировка за кашкавал и се оставя да се изпече.

Готовият хляб се изважда, поръсва се с вода и се завива за кратко с чиста кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: