Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Гулаш със свинско и телешко

Гулаш със свинско и телешко

Гулаш със свинско и телешко
Снимка: Кристина Александрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Богат гулаш със свинско и телешко - всички у дома го очакват с нетърпение"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 250 г
  • свинско месо - 250 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 неголям
  • моркови - 1 бр
  • целина - 1 стрък
  • вино - 150 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам зеленчуците на едро, месото - на хапки, и задушавам в мазнината.

Когато омекне месото, добавям виното, къкри 4-5 мин и добавям, пюрето и подправките, заливам с вода, да стане около 1 пръст над месцето, оставям да поври около 20 мин на слаб огън.

Когато е готов гулашът, по желание поръсвате с магданоз - аз гарнирах гулаш със свинско и телешко с картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: