Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Перфектният телешки гулаш

Перфектният телешки гулаш

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Перфектният телешки гулаш
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Сервираме гулаша в дълбока чиния, поръсен със ситно нарязан магданоз и допълнително сварени и намачкани картофи."

Необходими Продукти

  • телешко месо за готвене - 400 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 малки
  • чесън - 2 скилидки
  • червени чушки - 2
  • картофи - 3 + 3 за допълнително добавени
  • краве масло - 30 г
  • кимион
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • белени домати - 200 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • зеленчуков бульон - 1.2 л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки кубчета, овкусяваме го със сол и черен пипер и го запечатваме в загрятото олио.

Когато придобие златист загар и го изваждаме в отделен съд.

В същата тенджера задушаваме лука и морковите, чесън. Щом омекнат, прибавяме чушките, нарязани на тънки ивички, около 100 мл бульон, маслото и кимиона.

Когато зеленчуците се задушат, слагаме брашното, разбъркваме добре и добавяме доматеното пюре и нарязаните домати. Овкусяваме със сол и черен пипер.

След като всичко леко се задуши, връщаме месото в тенджерата, доливаме бульона, слагаме ориза и готвим на тих огън. След около 30 мин добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и готвим до готовност, като разбъркваме периодично.

Сервираме гулаша в дълбока чиния, поръсен със ситно нарязан магданоз и допълнително сварени и намачкани картофи.

Перфектният телешки гулаш е перфектният обяд :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: