Начин на приготвяне
Маслото (ако телешкото е много сухо, сложете повече масло) се загрява в тенджера и в него се слага месото, нарязано ситно, лукът и морковите. З
Задушават се 5-8 мин. Добавят се гъбите и се задушава още 2-3 мин, след което продуктите се заливат с 1/2 л вода или бульон, добавя се кърито и черният пипер.
Оставя се да къкри до омекване на всички продукти и до извиране на част от водата.
Малко преди да се свали от огъня, се добавя сметаната (аз ползвах половин кофичка сметана и 5 с. л. кисело мляко) разбъркана с брашното.
Оставя се традиционният гулаш да къкри още 5-10 мин и се сваля от огъня.
Наръсва се с магданоз и телешко гулаш се сервира със сварени макаронени изделия.