Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гулаш»Гулаш от свинско и телешко, приготвено на котел

Гулаш от свинско и телешко, приготвено на котел

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Гулаш от свинско и телешко, приготвено на котел
Снимка: Boki Lazic
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Възползвайте се от хубавото време за ден сред природата и в добра компания- с гулаш от говеждо и свинско месо, приготвен в котел"

Необходими Продукти

  • тележко месо - 800 г
  • свинско месо - 800 г
  • свинско сърце - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лют пипер - 1 бр. червен сушен
  • бяло вино - 300 мл
  • доматен сок - 700 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус смлян
  • дафинов лист - 3 бр.
  • мас - 2 с.л.
  • подправка за гулаш - 10 г пакетче фикс
  • вода - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запалете огън и поставете котела над огъня.

Лука и чесънът се нарязват на ситно. Сложете мазнината в котела и добавете нарязаните лук и чесън.

Нарежете магданоза и моркова на ситно и ги смесете с лука.

Нарежете месото според желания от вас размер. Разбърквайте непрекъснато.

Добавете вино и доматения сок и водата.

Червената сушена люта чушка се нарязва на ситно и се слага в казана. Добавете подправките и дафинов лист.

Оставете да къкри на слаб огън.

Разбърквайте от време на време вкусния гулаш.

Десет минути преди края добавете заливката от гулаш.

Този гулаш от свинско и телешко, приготвено на котел, е нещо уникално, което може да приготвите в двора на село.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: