Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Запечено авокадо с хумус и пикантен нахут

Запечено авокадо с хумус и пикантен нахут

Иван БоневИван Бонев
Новак
173
Запечено авокадо с хумус и пикантен нахут
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • авокадо - 4 бр. узряло и готово за консумация
  • хумус - 250 г
  • нахут - 100 г консервиран
  • лют пипер - 10 г
  • сусам - 10 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нахутът се отцежда от водата и се подсушава с кухненска хартия, поръсва се с черен пипер, сусам, сол и лют пипер, поставя се в тавичка и се пече във фурната 10 минути на 180°C, докато стане препечен и леко хрупкав.

2. Авокадото се разрязва на две и се отделя от костилката.

3. Намазва се със зехтин и дупката, в която е била костилката, се запълва с хумус.

4. Поставя се в предварително загрята фурна на 200 градуса и се запича за около 15 минути.

5. Изпеченото авокадо се гарнира с хрупкавия нахут и се сервира.

Рецептата за запечено авокадо с хумус и пикантен нахут е вдъхновена от книгата НЕ на диетите на Енджи Касабие

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: