Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Миланска торта с извара

Миланска торта с извара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Миланска торта с извара1 / 2
16/02/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8-10 парчета

Необходими Продукти

  • маргарин - 100 гр.
  • захар - 225 гр.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 375 гр.
  • прясно мляко - 100 гр.
  • извара - 500 гр.
  • ванилия - 1 пакетче
  • ром - 1 к. ч.
  • мармалад - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маргаринът, 125 гр. захар, 1 яйце и солта разбиваме на пяна и върху тях пресяваме смесеното с бакпулвера брашно. За да може тестото да се разточи, наливаме съвсем малко мляко. Малко повече от половината на тестото разстиламе в намазана с масло и поръсена с брашно форма, така че да се образува висок ръб наоколо.

Разбиваме добре на пяна прецедената извара, останалата захар и 1 яйце. Прибавяме като бъркаме ванилията и рома. Тази кремова маса разстиламе върху тестото.

Останалото тесто разточваме във форма на правоъгълник и намазваме с мармалад.

Навиваме на руло и нарязваме на филии. Ролцата нареждаме не много плътно върху изварата и намазваме с останалото яйце. Тортата печем в умерено силна фурна най - малко 60 мин. В началото на печенето покриваме с фолио, за да не загори бързо. Посипваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: