Начин на приготвяне
Разбивате жълтъците и белтъците отделно с по 5 лъжици от захарта.
В жълтъците изсипете белтъците с брашното и разбъркайте внимателно.
Печете тортените блатове в тава (моята беше 24 см) с хартия за печене, важно е хартията да не е и по стените. Печете до суха клечка.
По желание може да добавите какао в сместа.
Изпеченият блат се разделя на две и се залива със сока от домашния компот от ягоди.
За крема се разбива течната сметана и отделяме част от нея за украсата.
Към останалата смес добавяме изварата и отцедените плодове, ако искате да е по-сладко, добавете и пудра захар.
Намазваме част от крема между платовете, а с остатъка измазваме приготвената сметанова торта.
За украсата настъргах един шоколад върху тортата и с помощта на шприц оформих завъртулки от останалата сметана.