Мега-гига толумбичка

Мега-гига толумбичка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
08/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Ето това е супер толумбичка, която всеки би гледал с изплезен език"

Необходими Продукти

  • вода - 2 в.ч.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • краве масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 1/2 в.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • грис - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • ЗА СИРОПА
  • вода - 2 в.ч.
  • захар - 2 в.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в касерола водата, захарта, солта и кравето масло. Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Добавете брашното и с помощта на дървена лъжица разбъркайте до еднородно лепкаво тесто.

Сложете гриса и нишестето. Отново разбъркайте. Добавете яйцата едно по едно до пълното им усвояване. Напълнете шприц или пош с накрайник.

Загрейте дълбок тиган с мазнина.

Шприцовайте толумбичка, като започнете от средата и обиколите на спирала целия тиган.

Изпържете в маслената баня до златисто от двете страни на средна степен. Извадете и заделете.

В друга касерола сложете водата, захарта и лимоновия сок. Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Оставете да изстине и потопете мега-гига толумбичката за няколко минути.

Извадете в подходяща чиния и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
много оригинално, като испанските чуроси
08.12.2020 18:31