Начин на приготвяне
Сложете в касерола водата, захарта, солта и кравето масло. Изчакайте да заври и махнете от котлона.
Добавете брашното и с помощта на дървена лъжица разбъркайте до еднородно лепкаво тесто.
Сложете гриса и нишестето. Отново разбъркайте. Добавете яйцата едно по едно до пълното им усвояване. Напълнете шприц или пош с накрайник.
Загрейте дълбок тиган с мазнина.
Шприцовайте толумбичка, като започнете от средата и обиколите на спирала целия тиган.
Изпържете в маслената баня до златисто от двете страни на средна степен. Извадете и заделете.
В друга касерола сложете водата, захарта и лимоновия сок. Изчакайте да заври и махнете от котлона.
Оставете да изстине и потопете мега-гига толумбичката за няколко минути.
Извадете в подходяща чиния и сервирайте.
Коментари