Начин на приготвяне
Сварявате яйцата добре, така че да не са рохки.
Разрязвате ги на две половинки и внимателно отделяте жълтъците от белтъците.
Слагате в купа жълтъците и ги намачквате с вилица добре.
Посолявате ги леко и добавяте към тях горчицата, като отново разбърквате добре, така че да стане гладка каша.
Приготвяте си майонезата за основата на предястието, като я разбъркате хубаво с киселото мляко.
Разстилате готовата майонеза в голяма чиния (плато), в която ще сервирате предястието.
Напълвате внимателно белтъците със сместа от жълтъци и горчица и ги подреждате с жълтъците надолу в чинията.
Украсявате по желание с маслини или каквото роди фантазията ви.
Предястието от яйца и майонеза е готово.