Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Коледен венец от швейцарски меренг

Коледен венец от швейцарски меренг

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Коледен венец от швейцарски меренг
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
10/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 340 г
  • сладкарска боя - по 1 опаковка различни цветове
  • перлички - за украса /звездички, пръчици и др. по избор/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа (напълно суха) слагаме белтъци. 5 белтъка (170 г) и захар (340 г). Независимо колко грама са ви белтъците, захарта трябва да е двойно (1:2).

Разбъркваме хубаво и слагаме купата на водна баня. Бъркаме непрекъснато, докато се стопи захарта.

Проверяваме, като разтъркаме между пръстите, не трябва да има гранулки. Махаме купата внимателно, да не попадне вода, и разбиваме белтъците с миксера.

В началото на малки обороти, след това усилваме и бъркаме десетина минути. Сместа трябва да е твърда и лъскава, да образува твърди връхчета като вдигнете бъркалките.

Разделяме сместа в купички, колкото цветове искаме да направим (в моя случай - бяла, зелена, червена).

Слагаме в пош с различни накрайници и шприцоваме върху хартия за печене.

Поръсваме с различна украса, слагаме перлички и сушим нашия коледен венец от швейцарски меренг на 80 градуса за два часа.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: