Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка супа»Супа с патешки маншон и талиатели

Супа с патешки маншон и талиатели

Супа с патешки маншон и талиатели
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Една по-различна патешка супа с талиатели - опитайте, ако обичате експериментите в кухнята"

Необходими Продукти

  • патешки маншон - 600 г
  • праз - 1/2 бр.
  • картофи - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • целина - 1 клонка
  • пащърнак - 1/2 бр.
  • талиатели - 3 топки
  • сол
  • магданоз
  • За застройката
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкият маншон се измива почиства и се сварява в подсолена вода. Зеленчуците се нарязват на дребно. Когато маншонът се свари, се изважда от бульона.

Прибавят се зеленчуците и се варят до готовност. Маншонът се обезкостява и месото се прибавя заедно със талиателите. Варенето продължава 10 мин.

Готовата супа се отстранява от котлона. Жълтъкът и киселото мляко се разбиват и с черпак се сипва по малко от супата като се бърка непрекъснато да не се пресече яйцето.

Разредената застройка се изсипва в общата гореща патешка супа и се разбърква. Поръсва се със пресен магданоз.

Супата с патешки маншон и талиатели е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: