Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с Бурата

Талиатели с Бурата

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Талиатели с Бурата
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
30/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Украсете талиатели с Бурата с пресни листа босилек за цвят и аромат. Бързо, лесно и вкусно!"

Необходими Продукти

  • талиатели - 250 г
  • чесън - 1 скилидка
  • песто калабрезе - 220 г
  • бурата - 1 топка (около 130 г)
  • пармезан - 80 г
  • босилек - свежи листа
  • сол - на вкус
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пастата талиателе да се вари в подсолена вода според указанията на опаковката.

През това време си настържете пармезана, измийте листенцата свеж босилек и пригответе пестото Калабрезе. Използвам готово в бурканче, но може и предварително да си го направите в домашни условия.

Когато пастата е почти готова, загрейте тиган с малко зехтин на съседния котлон. Запържете в него една (а може и две) скилидка чесън, нарязани на тънки кръгчета.

Намалете огъня, сипете пестото и пармезана и разбъркайте.

Веднага прехвърлете талиателите в тигана и разбъркайте, за да се наситят с вкусния сос.

Разпределете в две порции, върху всяка сложете по половин топка Бурата, като внимавате при разрязването, тъй като е течна отвътре.

По желание може да посолите леко и да поръсите със зехтин. При консумация сиренето се накъсва и смесва с пастата, като прави соса кремообразен.

Украсете талиатели с Бурата с пресни листа босилек за цвят и аромат.

Бързо, лесно и вкусно!

* Базисната рецепта за песто Калабрезе е с печени червени чушки, пармезан, рикота, люта чушка, кедрови ядки, босилек, лимонов сок. Може да се обогатява и с пресни или сушени чери доматки, лук, малко кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: