Начин на приготвяне
Тези чудесни соленки приготвям изцяло в блендер и така не се налага да меся тесто.
В днешно време всяка домакиня разполага с такъв уред, защото той спестява много време и усилия.
В каната на блендера се слагат сиренето, студеното масло направо от хладилника и обезкостените маслини. Смилат се за 5-6 секунди.
Добавят се киселото мляко - гъсто и много маслено (аз използвам домашно биволско, което е направо като катък). В него предварително е угасена содата.
Сипва се и брашното и уредът се включва за 10-12 секунди, след което тестото е готово. Взависимост от консистенцията на сиреното и млякото е възможно да се получи по-рядко тесто, затова в този случай си добавете малко брашно. В обратния - сложете допълнително кисело мляко.
Тестото става гладко и не лепне.
Може да се разточи и да се изрежат бисквитки или просто да се откъсват топчета и да се сплескват между двете длани.
Солените бисквити се подреждат на малко разстояние в тава, покрита с хартия за печене или намазнена.
Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна до златист загар.
Изчакват се да изстинат, преди да се поднесат.
Солените бисквити със сирене и маслини са готови.