Начин на приготвяне
В купа разбиваме двете яйца с олиото и млякото. Не използвам миксер, защото продуктите са малко и не е нужно толкова фино разбиване.
В друг съд смесваме брашното с бакпулвера.
Малко по малко добавяме брашното към мократа смес и разбъркваме (сместа за солените мъфини става гъста, но се бърка лесно).
Когато сме разбъркали хубаво, добавяме натрошеното сирене и нарязаните маслини.
Всичко за солените кесчета отново се разбърква хубаво.
В тавичка за мъфини се слагат хартиени капсули, които се пълнят 2/3.
Отгоре кексчетата се поръсват със сусам, слънчогледово и тиквено семе.
Печем солените кексчета със сирене и маслини на 180 -200 градуса до готовност.
Коментари