Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирани лозови листа за сарми

Консервирани лозови листа за сарми

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47347928
Консервирани лозови листа за сарми
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Консервираните лозови листа може да използвате и други ястия, освен за сармички"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 60 - 80 броя млади
  • синапено семе - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • оцет - 100 мл
  • сол - 1 с.л.
  • бахар - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • вода - 1 литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изцедете добре свежите лозови листа. Навийте ги на руло и вържете с канап по 20-тина броя листа.

Пригответе саламурата за тях в дълбока тенджера. В нея налйте оцета, водата, захарта и солта, както и всички подправки - синапено семе, черен пипер и бахар.

Сложете на котлона и щом течността кипне, в нея пуснете лозовите листа. Извадете ги, когато леко променят цвета си - не е необходимо да се бланшират твърде дълго.

Махнете канапа от листата и и прехвърлете рулата с лозови листа в чисти буркани.

Прецедете саламурата (за да се махнат подправките) и залейте листата. Затворете с капачки и стерилизирайте. Времето за стерилизация е 2-3 минути и се засича от момента, в който водата почва да ври под ключ.

Обърнете готовите буркани с капачките надолу и оставете така до изстиването им.

Имайте предвид, че тези консервирани лозови листа за сарми могат да се използват за направата на редица вкусни чорби и ястия с месо, не само за традиционните лозови сарми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: