Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Двойно шоколадови пасти

Двойно шоколадови пасти

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Двойно шоколадови пасти
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Няма нужда да казвате нищо повече, освен че десертът е двойно шоколадови пасти"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • какао - 50 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г (1 пакетче)
  • течен шоколад - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до получаването на хубав крем. Към тях прибавете на струйка олиото и прясното мляко. След това прибавете ванилията и какаото.

Бъркайте сместа на ръка или на миксер - на най-слабите обороти. Сместа трябва да се доведе до пълна хомогенност.

Заделете една чашка от нея, която по-късно ще послужи за глазура на готовите петифури.

Към останалата смес прибавете пресятото с бакпулвера брашно.

Отново разбъркайте всичко и пресипете в тава с хартия за печене. Печете блата в загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути. Когато е готов, извадете от фурната и нарежете на квадрати. Оставете да изстине.

Заделената какаова смес сложете в съд на котлона и бъркайте докато се сгъсти. С горещата глазура залейте студения блат за пастите.

Оставете да стегне и украсете с течен шоколад.

Двойно шоколадовите пасти са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: