Двойно шоколадови сладки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Двойно шоколадови сладки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
30
"Колкото повече шоколад, толкова по-вкусни стават сладките, това важи със сигурност и за двойно шоколадовите сладки"

Необходими Продукти

  • брашно - 180 г
  • масло - 130 г
  • черен шоколад - 70 г
  • млечен шоколад - 70 г
  • кафява захар - 150 г кафява
  • ванилова захар - 2 ч.л.
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете маслото от хладилника и изчакайте да поомекне - не трябва да става прекалено меко, но не трябва и да е твърдо.

Разбийте с миксер яйцето, захарта, ваниловата захар и маслото. Към това пухкаво кремче сипете брашното - пресято, бакпулвера и водата. Разбийте отново до хомогенна и гладка смес.

Накълцайте двата вида шоколад на парченца - не е нужно да са еднакви, хубаво е да има по-ситни и по едри. Сипете ги към сместа и разбъркайте хубаво.

Покрийте дъното на тавичката от фурната с хартия за печене. С помощта на две лъжици взимайте от двойно-шоколадовата смес количество, колкото орех. Избутвайте с лъжицата тестото за всяка сладка оставяйки поне 4 см. разстояние помежду им.

Изпечете сладките на два пъти в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути.

След като извадите бисквитите, оставете ги да изстинат и поднесете или съхранете в добре затворен херметически съд.

Хрупкави, вкусни и двойно шоколадови сладки!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: