Начин на приготвяне
Накиснете желатина в 50 мл студена вода. Разбийте яйцата със захарта до побеляване.
Прибавете олиото, млякото и пресятото с бакпулвера брашно. Добавете и ароматите. Сместа се разделя на три части и се пекат три отделни блата* на 180 градуса /15-20 минути всеки.
Животинската сметана се разбива, към нея добавете заквасената сметана, млякото и шоколадът (разтопен, но не горещ). Разбъркайте внимателно, за да се усвоят добре всички съставки.
Поставете единия блат в разкопчаващ се ринг за торти. Сиропирайте със сок от компот и намажете с една част от крема. Покрийте с втория блат, сиропирайте и пак намажете с крем. Наредете парченца банани и покрийте с третия блат, сиропирайте.
Намажете с тънък слой крем и сложете в хладилника, докато приготвите глазурата.
Сложете водата, сметаната и захарта да се затоплят на котлона. След това добавете какаото и бъркайте, като не позволявате да завира, докато започне да се сгъстява.
Свалете от котлона и прибавете желатина. Разбъркайте добре и оставете да се охлади.
Залейте пастите с охладената глазура и върнете в хладилника за няколко часа. Извадете, освободете от ринга и нарежете на пастички. Украсете по ваше желание и вкус.
Шоколадовите пасти са готови.
*Форма с дължина 37 см и ширина 23 см.
Коментари