Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от варено червено цвекло и ябълки

Салата от варено червено цвекло и ябълки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Салата от варено червено цвекло и ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 400 г
  • ябълки - 100 г
  • хрян - 50 г корен
  • олио - 60 мл
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете цвеклото до обекване, след което го настържете на едро ренде. Внимателно почистете корена от хрян и го настържете на ситното ренде.

Добавете предварително обелените и почистени ябълки, които сте нарязали на кубчета и разбъркайте всички продукти.

Получената салата се подправя със сол, олио и оцет на вкус. Може да се поръси с пресен магданоз преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Lenny Anachkova
Lenny Anachkova
Благодаря за рецептата. Лесно и бързо е за приготвяне. Отдавна питам познатите си за рецепти за ястия с червено цвекло. Аз знам и ползвам само руската рецепта за венигред. Благодаря! :)
01.11.2013 13:02
3