Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Салата от червено цвекло и ябълки

Салата от червено цвекло и ябълки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Салата от червено цвекло и ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Най-лесният начин да се сдобиете с витамини е да ги приемате под формата на вкусни и здравословни салата"

Необходими Продукти

  • цвекло - 400 г червено
  • яйца - 3 бр.
  • ябълки - 3 бр. кисели
  • сметана - 3 с.л. заквасена
  • олио - 250 мл
  • лимони - 1 бр. сок
  • горчица - 1 ч.л. пикантна
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитото цвекло се вари до омекване, след което се обелва и настъргва на едро ренде. Едното яйце се сваряват до твърдост, обелва се и се нарязва на осминки.

Отделяме жълтъците на останалите яйца и ги разбиваме. Към тях добавяме 1-2 ч.л. лимонов сок и горчицата, след което ги разбиваме на майонеза, като сипваме олиото на тънка струйка. Добавяме заквасената сметана и разбъркваме до получаването на гладък сос.

Киселите ябълки се обелват, почистват и рендосват с едро ренде. Смесват се с цвеклото и се разбъркват. Заливат се с майонезения сос и отново се разбъркват. Гарнираме салатата с твърдо нарязаното яйце и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Г.БОГДАНОВА
Г.БОГДАНОВА
Аз правя така: сварявам цвеклото до омекване, обелвам и го режа на малки кубчета. Сварявам картофи и моркови, които след обелване режа на малки кубчета. Към тях прибавям кисели краставички нарязани също дребно, овкусявам с копър или магданоз.всичко това го обърквам с една опаковка майонеза. Ако искам да имам две салати отделям една част без цвекло, която остава светла, а тази с цвеклото е пъстра.
Друга салата с варено цвекло:Рендосано 2-3 глави на едро ренде, ябълки кисели 2-3 също рендосани, моркови 1-2 рендосани.Овкусявам с сос от един лимон, зехтин, малко сол и копър или магданод по желание
07.03.2014 11:39