Начин на приготвяне
Добре измитото цвекло се вари до омекване, след което се обелва и настъргва на едро ренде. Едното яйце се сваряват до твърдост, обелва се и се нарязва на осминки.
Отделяме жълтъците на останалите яйца и ги разбиваме. Към тях добавяме 1-2 ч.л. лимонов сок и горчицата, след което ги разбиваме на майонеза, като сипваме олиото на тънка струйка. Добавяме заквасената сметана и разбъркваме до получаването на гладък сос.
Киселите ябълки се обелват, почистват и рендосват с едро ренде. Смесват се с цвеклото и се разбъркват. Заливат се с майонезения сос и отново се разбъркват. Гарнираме салатата с твърдо нарязаното яйце и поднасяме.
Коментари
Друга салата с варено цвекло:Рендосано 2-3 глави на едро ренде, ябълки кисели 2-3 също рендосани, моркови 1-2 рендосани.Овкусявам с сос от един лимон, зехтин, малко сол и копър или магданод по желание