Пуйка по американски

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
219
440
10/10/2013
"За американците пуйката е едно от любимите ястия, открийте защо тук"
Приготвяне35 мин.
Готвене220 мин.
Общо255 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 148
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко затопленото мляко. Добавете брашното и разбитите яйца и оставете за няколко минути на топло.

Докато маята втасва, загрейте маслото и запържете ситно нарязания лук. Когато лукът омекне добавете галетата и запържете още няколко минути.

Свалете сместа от котлона и я изсипете при брашнено-яйчената смес. Добавете ситно нарязаните предварително сварени пуешки дреболии. Сложете ситно нарязан магданоз, малко ситно настъргана лимонова кора, черен пипер и сметаната и разбъркайте добре.

Пуйката се измива, подсушава отвън и отвътре и се натрива със сол. Напълва се с приготвената плънка, зашива се и се слага в дълбока тава с гърдите нагоре. Сланината се нарязва на тънки филии и с нея се покриват пуешките гърди.

Парчетата сланина и фолиото се отстраняват от пуйката и тя се оставя още 15-20 минути във фурната, за да се получи хрупкава коричка.

Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар