Пуйка по ловджийски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пуйка по ловджийски1 / 2
26/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2-3
"Лесно е когато имаш пушка да хапваш прясно месо, ароматно и сочно, като тази пуйка по ловджийски"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - бутчета 500 гр.
  • лук - 1 глава
  • шунка - 200 гр.
  • гъби - 200 гр.
  • вино - 250 гр.
  • сметана - 150 гр.
  • олио - 50 мл.
  • бульон - 250 мл.
  • масло
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се наръсват с черен пипер и сол, пържат се в олио. Добавя се наситнен лук, запържва се, слага се бульон. Вари се 40 минути.

Добавят се наситнената шунка, гъбите и малко масло. След 5 минути бутчетата се вадят в чинии.

Приготвя се сос от виното, сметаната и 1 ч. л. червен пипер. Сгъстява се, заливат се порциите и се сервира с наръсен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

HillsEyes
HillsEyes
рецептата е много приятна и бърза за изпълнение, но пропускаш малко инфо, което може да си е от значение.
Какъв е бульона?
Какво е виното?
04.10.2012 13:55
5