Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината за крехки медени пържоли

Марината за крехки медени пържоли

Марината за крехки медени пържоли
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Не забравяйте винаги да мариновате предварително подготвените за готвене пържоли - тук тайната съставка без никакво съмнение е медът, които им придава една лека сладост"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 броя
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • лимони - 1.2 с.л. сок
  • соев сос
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тази марината за крехки медени пържоли смесваме олиото, лимоновия сок и меда в дълбока купа. Разбъркайте до пълното разтваряне на меда.

След това прибавете останалите съставки за маринатата и отново разбъркайте.

С готовата марината поливаме пържолите. Слагаме ги в съд с капак и оставяме в хладилник за поне 2 часа, за да се усвоят добре вкусовете.

Колкото повече време престоят пържолите, толкова по-добре - ще са по-ароматни и крехки.

Маринатата за крехки медени пържоли е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: