Начин на приготвяне
Запържете булгура в 4 с.л. зехтин за 5 минути. Залейте го с водата, намалете огъня и оставете за около 20 мин. (или до сваряване на булгура и усвояване на течността).
Накиснете сушените манатарки в студена вода за 5 мин./или до омекване.
Нарежете морковите на ситно, а слънчогледа претрийте в хаванче. Прехвърлете в тиган, добавете 3 с.л. зехтин и запържете за минутка.
Добавете отцедени и нарязани на ситно манатарките и 3 с.л. от водата, в която са били. Овкусете с подправките. Разбъркайте и оставете на огъня за още 2-3 мин. Прехвърлете при булгура и разбъркайте. Оставете да изстине.
С помощта на лъжица оформете кюфтенца от булгур (всяко кюфте оваляйте в малко брашно) и ги подредете в покрита с хартия за печене (намазана със зехтин) тава. Поръсете с малко зехтин постните кюфтенца.
Печете около 12 мин. в предварително загрята на 220 градуса фурна.