Начин на приготвяне
Накиснете гъбите в топлата вода за 20 минути. Отцедете ги и прецедете течността. Сипете я в тенджера с бульона и кипнете. В 3 с.л. от бульона накиснете шафрана. Нарежете гъбите.
Загрейте зехтина и запържете лука, чесъна и гъбите за 5 минути. Добавете ориза и гответе 2 минути. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете виното.
Задушете, докато течността почти се абсорбира и добавете 1/4 от бульона. Кипнете и разбърквайте до асборбирането на течността. Продължете да добавяте от бульона.
След около 20 минути, когато вече целият бульон е абсорбиран, добавете маслото, шафрановата вода и половината пармезан.
Разбъркайте, поръсете готовото ризото с манатарки с оставащия пармезан и сервирайте.
Коментари