Начин на приготвяне
Всяка от корите за баницата се маже с разтопено масло. Събират се на хармоника и се навиват на охлювчета. Редят се в тава на 26 см с с незалепващо покритие.
Намажете ги с останалото масло и ги изпечете на 180 за 35 мин.
Разтворете захарта с прясното мляко, за да се разтопи. Яйцата разбийте с телена бъркалка и малко по малко добавете прясното мляко. Добавете ванилиите за аромат.
Ароматната сладка баница опечете залейте със сместа с яйцата. Върнете във фурната за 15 мин. за 200 градуса. Важно е да не стане препечена.
Оставете сочната баница да изстине и поръсете с пудра захар.
Може да поднесете сладката ванилова баница на розички с малини или други сезонни плодове.