Начин на приготвяне
В купа счукваме яйцата и разбиваме с вилица.
В друга купа към прясното мляко, добавяме солта, нишестето, олиото и отново разбъркваме.
Двете смеси ги събираме, като от цялата отделяме 1/2 част.
Разтваряме си корите за баница и вземаме един лист, като го намазваме със сместа и върху него поставяме втората кора.
Отново намазваме, поръсваме със сирене и завиваме на руло, а след това на охлюв.
Намазваме тавичка с олио и ги подреждаме вътре.
Заливаме със заделената смес и поставяме върху всяка розичка по едно парче краве масло.
Поставяме наредената млечна баница в загрята фурна на 200 °C и печем до готовност.
След като извадим, по желание поръсваме солена млечна баница на розички с пудра захар.