Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с лешници

Тиквеник с лешници

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Тиквеник с лешници
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г точени
  • тиква - 600 г
  • лешници - 150 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 125 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете суровата тиква. Разтопете краве маслото. Вземете два листа от точените кори. Намажете между двата листа с краве масло.

Поръсете с настъргана сурова тиква по цялата кора, след това поръсете и с натрошените лешници. Завийте на руло и поставете в кръгла тава, предварително намазана с масло.

Така продължете с всички кори. Накрая намажете тиквеника с лешници с останалото краве масло и изпечете на 170 градуса за 45-50 минути.

След като изстине, загрейте в съд водата и захарта до пълното им разтваряне, добавете ванилията.

Залейте готовия изпечен тиквеник с горещия сироп. Оставете да попие сиропа за поне 3 часа. Преди сервиране поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: