Варено жито за десерт

28/12/2020
"Вареното жито има редица полезни свойства, така че защо не го превърнете във ваш десерт, който да похапвате по-честичко"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 008
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • жито - 250 г
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонова кора - на вкус
  • мед - или захар на вкус
  • орехи - 100 г счукани
  • бисквити - 4 - 5 бр. чаени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се залива с вода и се вари на умерен огън до омекване и се напука.

Сваля се от огъня и се захлупва с капак да престои половин час.

Орехите се начукват и заедно със захарта канелата и лимоновата кора се добавят към готовото жито.

Разбърква се и се разсипва в десертни купички.

Чаените бисквити се смилат с чопър и се посипват върху ашурето.

Вареното жито за десерт е готово.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Чудесно жито, вкусна и здравословна рецепта.
0
0