Начин на приготвяне
Нарежете студеното масло при брашното, смесено с гриса. Втрийте с пръсти до получаване на трохи.
Сложете яйцето, сусама, подправките, сол, захар и двата вида сирена- фино настъргани.
Замесете гладко тесто, което трябва да е меко, но не прекалено. Ако е прекалено меко, значи яйцето ви е било по-голямо и ще трябва да си добавите още малко брашно.
Оформете тестото на топка, завийте във прозрачно домакинско фолио и приберете в хладилник за 30 минути.
Солените бисквитки може да оформите на ръка, като късате и овалвате топчета, които после да сплесквате. Може и да разточите върху набрашнен плот и изрежете с формички. Условието е да са по-тънки.
Оформените соленки подредете в две тави, покрити с хартия за печене, поръсете със сусам и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути всяка.
За да полепне по- добре сусама ако желаете намажете предварително с разбит белтък с капка олио и щипка сол.
След като изстинат, поднесете с вкусни разядки или за хрупване по всяко време.
Обичани солени бисквитки със сусам и подправки за всеки повод.
Добър апетит!