Начин на приготвяне
Първата ни работа е да си подготвим продуктите:
- обелваме и настъргваме морковите;
- нарязваме маслините на ситно;
- настъргваме кашкавала;
- настъргваме сиренето;
- режем зеленият лук на ситно;
- режем пилешката шунка, която при мен е на слайсове на ситни кубчета;
- пресяваме брашното;
- в купа слагаме киселото мляко, към него добавяме бакпулвера и бъркаме, докато се получи реакцията.
В купа си чукваме яйцата. След това добавяме киселото мляко с бакпулвера и зехтина. Разбъркваме добре и след това постепенно си добавяме брашното, като бъркаме добре, за да не останат бучки.
След като сместа е готова, добавяме всички останали продукти, плюс подправките и разбъркваме добре. Застиламе си тава с хартия за печене и я намазваме със зехтин.
Включваме фурната на 180 °C. С помощта на лъжица за сладолед слагаме от сместа в тавата, като оставяме малко разстояние между всяка топка, защото при печенето нашите солени бисквити ще се надуят.
Печем до готовност.
От тази смес излизат 31 броя невероятно вкусни солени бисквити, които са подходящи както за път, така и за хапване по всяко време.
Да ви е сладко!
Вижте още идеи за домашни гризини и за много солени кексчета, които също може да разхождате навсякъде и по всяко време.